מספר יצירה: #2335
קורן אריק
1999
שבטי ישראל
מרוקו
בית הכנסת "בית אל", קזבלנקה
זכוכית
ויטראז'
ציבורי
פנים
כן
שבטי ישראל
הצייר אריק קורן נולד ב־1931 בגרודנה פולין (כיום הוֹרַדְּנַה בלארוס). בגיל חמש עלה עם הוריו לארץ והם התיישבו בקיבוץ אשדות יעקב. כבר בצעירותו ניכרו בו כישרונות אמנותיים, וכיוון שבאותה עת התגורר בקיבוץ הצייר יחזקאל שטרייכמן, הוא פרש את חסותו על הנער. ב־1952 אחרי שירותו הצבאי השתתף אריק קורן בסמינר אוהלו, שבו הדריך הצייר ליאו רוט אמנים מן הקיבוצים. שנה אחר כך השתתף גם בסדנת ציורי פרסקאות שהנחה הצייר שלדון שונברג בבית איתמר באפיקים. ב־1954 למד בקורס למורי ציור בסמינר הקיבוצים באורנים, ובין מוריו היו הציירים פרלי פלציג, מרסל ינקו והפסל דוב פייגין. היכרותו עם אמנות הקרמיקה החלה ב־1957 בעין הוד בהדרכתו של האמן האיטלקי עמנואל לוצ'טי. לאחר מכן הוא נסע לאיטליה והשתלם שם אצל לוצ'טי וחבריו בעבודת הקרמיקה ובטכניקת הסגרפיטו. בעקבות זאת יצר את ציורי הסגרפיטו הראשונים שלו בבית מרדכי הלפרין בקריית חיים (1957), ואחר כך עשה את ציור ארבע העונות במועדון התרבות בקיבוצו ואת עבודתו הגדולה בבית הצנחן במעגן. ב־1959 נסע שוב לאיטליה ולמד באקדמיה לאמנויות יפות בוונציה טכניקות שונות של ציורי קיר. עם שובו ארצה יצר את ציורי הסגרפיטו בבית קרפ ובמדרשה לחינוך אוהלו בכינרת. בשנת 1962 זכה במדליית כסף עבור תבליט קרמיקה שהציג בתערוכה הבין־לאומית לקרמיקה בבואונס איירס בארגנטינה. ב־1963 עיצב מחדש את החזית של מגדל השעון ביפו, שילב בעבודה מסגרות מברזל וזכוכית צבעונית. הנושאים של העיטורים נלקחו מתולדות יפו לתקופותיה.
בשנותיו האחרונות נסע מדי שנה למספר חודשים בארה"ב כדי לשהות עם בתו ובני משפחתה, נשבה בקסמה של ניו יורק ורשם את רשמיו מעוצמת הכרך. כמו כן התמקד באותן שנים בפרדוקסים של המאה ה־21, כפי שניתן לראות בסדרת הציורים שלו "Garbage of the Western World",
יצירתו של אריק קורן מגוונת; הוא עסק הן בציור, פיסול, סגרפיטו, הן בתבליטים מעץ, בטון וקרמיקה, הן בפסיפסים וּויטראז'ים, ועבודותיו מפארות בתים ציבוריים ופרטיים רבים בארץ, בארה"ב, קנדה, יפן, אוסטרליה, אנגליה, מרוקו, דרום־אפריקה, דרום־אמריקה, גרמניה. עבודותיו אף נרכשו על ידי המוזאון לאומנות מודרנית בניו יורק ואחרות מוצגות דרך קבע במרכז האומנות Art South בפילדלפיה.
במאמר שכתב תיאר את חשיבות אמנות הקיר בתרבות בעולם, ועל עבודות בסגנון הסגרפיטו אמר ש"הם-הם המחנכים לאמנות, לחדוות העין והנפש, לאסתטיקה, ליפי היצירה ורוח היצירה – ובאופן היעיל ביותר", לפי ארכיון אשדות יעקב איחוד.
מאמרים על אריק קורן ויצירתו;